Bekijk de 12 andere Blender 3D lessen

#12 · Mok uitdaging 1/2


Ga de uitdaging aan, en maak het voorbeeld na. Als je les 9 t/m 11heb gevolgd moet het lukken deze uitdaging te maken. Klaar? Deel je gemaakte uitdaging op social media met de hashtag #basontech en ga dan verder met de moeilijkere "Mok uitdaging 2"

De Nederlandstalige Blender voor beginners serie neemt je mee in de wereld van Blender. Elke video duurt zo'n 10 minuten en laat je stap-voor-stap zien hoe je het voorbeeld maakt. Op de website staat al het lesmateriaal, inclusief de Blender bestanden die in de les gebruikt worden.

Leerdoelen

  • ✓ Vormen herkennen
  • ✓ Materialen herkennen
  • ✓ Voorbeeld namaken

Bas van Dijk

Over Bas on Tech


Mijn naam is Bas van Dijk, ondernemer, freelance frontend developer en maker. Onder de naam "Bas on Tech" bied ik op YouTube videolessen aan over technische onderwerpen zoals Arduino, Blender, Fusion 360 en 3D-printen.

De video’s zijn in het Nederlands met ondertiteling, zodat mensen met een gehoorbeperking ze ook kunnen volgen.

In 2003 ontdekte ik Blender, een Nederlands open source 3D modelleer programma. De bediening was ingewikkeld en lastig te begrijpen. Na veel proberen kreeg ik mijn eerste render voor elkaar: een software box.

2005 was het jaar waarin ik mijn eigen Blender boek schreef: Blender Course. Dit was een 100 pagina tellend gratis PDF e-book waarmee iedereen Blender kon leren. Dit boek was geschreven voor Blender 2.37

Nu, jaren later, ziet Blender er compleet anders uit en is dit e-book erg verouderd. Voor mij de reden om te beginnen met het opnemen van een Bas on Tech videoserie over Blender 3D.

Met Bas on Tech wil ik mijn technische kennis delen zodat jong en oud makkelijk met techniek kan beginnen. Ik heb gekozen voor kort en krachtige YouTube video’s, met een duidelijke vaste opbouw en één onderwerp per video. Daarnaast staan onder elke video links naar de ontwerpbestanden.